Онлайн потребители:  131
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

"В България трябва да се изучава само православие", заяви Вълчев

Читатели: 1333

Не са нужни чалми, рече Вълчев

"Трябва да се разберем за носенето на религиозните символи. Сега в текста не можем да напишем, че само забраняваме чалмите", каза пред bTV образователният министър.

Колкото до кръстовете и обвиненията към него Даниел Вълчев каза, че той е въвел като министър походите по светите места за България по времена християнските празници.

Според него религията трябва да се изучава като история на културата.

Вълчев е категоричен, че децата не могат да се разделят от първи клас – едно дете да отиде при един чичко да учат християнска религия, други при друг чичко да ги учи на исляма, еврейчетата при трети чичко.

„Тук преобладава православието, ние сме православна държава, но имаме съседи мюсюлмани и евреи и трябва да знаем техните празници. Трябва да се знае какво е джамия, какво се прави в синагогата. Това, което най-много ми тежи като министър през тези години, е, че по тези въпроси нищо не се прави и то дори и от публични личности“, отбеляза Вълчев.

По думите му правителството не се е справило с две области – правния ред и борбата с корупцията и инфраструктурните проекти.

“В България трябва да се строи – имаме много лоша инфраструктури, не само проблем са пътищата, има райони без водоснабдяване“, посочи той.

„За АМ "Тракия" говорим за концесия, за евро пари, но магистрала няма, а хората, които си плащат данъците, това не ги интересува, когато пътуват“, подчерта министърът. 

Източник: www.dnes.bg


Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: nuri
Дата на добавяне: 7/5/2009
Коментар: slm.vseki si ima svoia istina.za sebe si ministara si ima svoia istina.normalno e kato xristianin da si za6titava pravoslavieto.no kato ministar ne e prav.6tom 6te se izu4ava religia 6te se izu4avat vsi4ki a ne samo pravoslavie.

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.