Онлайн потребители:  51
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Италианска компания спря видеоигра с биещи се Исус и Мухаммед

Читатели: 954
            


            Производител на видеоигри, създал игра с враждуващите персонажи на Исус и Мухаммед, обяви, че спира продукта, който предизвика протести от страна на международната организация на ислямските държави Организация Ислямска конференция (ОИК).

„След официална декларация от ОИК решихме да свалим от сайта си играта „Faith Fighter“ („Боец за вярата“)“, съобщи италианската компания Molleindustria, предаде АФП.

Според фирмата целта на играта била да се противопостави на липсата на толерантност по един ироничен начин и с рисувани персонажи.

Говорител на Организация Ислямска конференция заяви по-рано в съобщение до медиите, че продуктът е с „провокативно и обидно съдържание както за християните, така и за мюсюлманите (...) и единственият ефект от него е да предизвиква нетолерантност“.

Проверка на Investor.bg установи, че в момента на сайта на италианската компания е пусната втора част на спорната игра, но този път тя не е свързана с насилие, а с „вдъхване на живот“ на персонажи от различни религии. Преди началото на миролюбивата игра от фирмата се извиняват за предишната версия и подчертават, че новото онлайн забавление е насочено и към „деца от всички възрасти, религиозни лидери и дори журналисти“.

Ислямът забранява изобразяването на Мухаммед и публикуването на карикатури на пророка през септември 2005 в датски вестник доведе до масови демонстрации в много мюсюлмански страни.

Базираната в Саудитска Арабия ОИК обединява 57 страни членки и представлява 1,3 млрд. мюсюлмани.

Източник: www.investor.bg

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.