Онлайн потребители:  85
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

"Невъзможно е Ески джамията да стане действащ храм!"

Читатели: 763


Димитър Янков - специалист от регионалния исторически музей в Стара Загора

"Не е възможно Ески джамия в Стара Загора да се превърне в действащ мюсюлмански храм въпреки опциите, които дава Законът за културно–историческото наследство". Това каза за Радио Стара Загора Димитър Янков – главен уредник на Регионалния исторически музей в града. Янков разясни какви археологически проучвания предстоят на Ески джамия, която е считана за култово християнско светилище с 4-хилядолетна история и паметник на културата с национално значение. Предстои да бъдат разкопани още няколко квадратни метра към олтара на църквата извън обсега на джамията. В пространството южно, източно и северно от джамията трябва да се направят още някои сондажни проучвания, които са свързани с укрепването на единия от тези паметници, които са обявени за паметници на културата. По думите на историка, е невъзможно Ески джамия да бъде превърната в действащ мюсюлмански храм, тъй като вътре има разкопана църква - парите се отпускат за реставрация и консервация на средновековната църква. Тя е християнска и ще бъде експонирана в молитвения салон на Ески джамия, допълни Димитър Янков.

Източник: радио "Стара Загора"

Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: halalharam
Дата на добавяне: 8/4/2009
Коментар: според всички исторически сведения християнство датира от 2000 години. Много е интересно, че археологическите проучвания "доказват", че то датира от 4000 гoдини. На кого да вяраваме нa историците или на археолозите?

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.