Онлайн потребители:  64
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Ромската фондация "Лозенец" се обяви против строежа на джамия в Стара Загора

Читатели: 1372


http://www.dnes.bg/images/photos/0067/0000067324-article.jpg
           Ромската фондация “Лозенец” се обяви против идеята за строеж на джамия в едноименния квартал в Стара Загора, заяви на пресконференция Александър Крачолов-лидер на фондацията. От 2002 година общината е определила парцел за православен храм, мястото е осветено, има и безплатен проект от архитект Петър Киряков, но строеж на църквата не е започнат. Ромите лесно се поддават на религиозни въздействия и ако бъде построена джамия в квартал “Лозенец” много от християните, преминали в лоното на православието, след като родителите им са били мюсюлмани, могат отново да бъдат приобщени към Исляма, коментира Крачолов.


http://www.infotourism.net/documents/2820_.jpg

Запрян Куртев, специалист по етническите въпроси в областната администрация, потвърди, че има заявени намерения за замяна на вакъфски имоти в Стара Загора срещу парцел в квартал “Лозенец” за строеж на джамия. На този етап самоопределящите са като мюсюлмани роми не са предявявали претенции за отварянето на централната Ески джамия за ритуални действия. Крачолов обяви успешното продължаване на проекта за обучение на деца-роми в българските училища. Общо 300 деца са обхванати в него, нито едно досега не е отпаднало от обучението, тази година фондацията има намерение да включи в проекта и деца от семейства на социално слаби българи.

Източник: БНР, програма "Хоризонт"

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.