Онлайн потребители:  49
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Правителството на Израел положи клетва

Читатели: 1011
          

             Бенямин Нетаняху положи клетва като премиер на Израел, обещавайки да работи за мир с палестинците въпреки международните опасения, че широкият му дясно-центристки кабинет ще саботира преговорите. Парламентът одобри с 69 гласа “за” срещу 51 “против” коалицията на Нетаняху, включваща неговата партия „Ликуд”, ултранационалистите от „Наш дом Израел”, ултраортодоксалната формация „Шас” и малка религиозна фракция, както и центристко-лявата Партия на труда.

Правителството на Нетаняху е с най-голям брой министри за 61-годишната история на страната. Той ще се състои от 30 министри и седем заместник-министри. Освен като премиер, Бенямин Нетаняху създава за себе си и поста министър по финансовата стратегия и назначава Ювал Стайниц за финансов министър. Депутатът Силван Шалом, основният опонент на Нетаняху в „Ликуд”, се е съгласил да поеме министерството на регионалното развитие и да бъде вицепремиер. Лидерът на „Наш дом Израел” Авигор Либерман ще стане министър на външните работи. Лидерът на Партията на труда Ехуд Барак ще запази поста си на министър на отбраната. Лидерът на формацията „Шас” ще поеме вътрешното министерство. Други представители на „Ликуд” ще се присъединят към коалиционното управление, като правосъден министър ще бъде Яков Неман, министър на образованието ще е Гидеон Саар, Израил Катц ще бъде транспортен министър. Министерското кресло на търговията, труда и индустрията ще заеме Бенямин Вен-Елизер от Партията на труда. Министерството на благополучието ще оглави втория човек в Партията на труда Исак Херзог. Министър без портфейл ще бъде Авишай Браверман, който ще отговаря за малцинствата.

В обръщението си пред парламента, той заяви, че най-голямата заплаха за Израел е възможността да се изправи пред „радикален режим, въоръжен с ядрени оръжия”, очевидно визирайки Иран. Но лидерът на „Ликуд” зави, че мирът с палестинците е възможен, но без да споменава нощи за палестинска държава.

“Израел е изправен пред две огромни предизвикателства – икономическо предизвикателство и предизвикателство пред сигурността”, обяви новият израелски премиер в речта си през парламента.

Нетаняху заяви, че евентуалното ядрено въоръжаване на Иран е най-сериозната опасност за Израел. “Най-голямата заплаха за човечеството и за Израел идва от възможността за радикален режим, разполагащ с ядрено оръжие”, подчерта той, без да спомене конкретно Иран, но давайки ясно да се разбере със забележките си, че има предвид именно него.

“Надявам се арабският свят да изолира радикалния ислям, тъй като той самият е заплашен от него. Ислямският екстремизъм не само ни заплашва, но заплашва и съществуването на самата ни държава. Срамно е, че десетилетия след Холокоста призивите на Иран за унищожаване на Израел са приемани с безразличие от света.”

Нетаняху заяви в речта си, че иска мир и е готов да преговаря с палестинците с тази цел. “Обръщам се към лидерите на Палестинската автономия: ако наистина искате мир, е възможно да го постигнем. Ще водим преговори за мир с Палестинската автономия.”

Въпреки това от Палестинската автономия коментираха, че изявленията на новия премиер “не са окуражаващи”, тъй като в речта си той не спомена възможността за създаване на палестинска държава. Западните сили също се опасяват, че коалицията ще се противопостави на двудържавното решение на израелско-палестинския конфликт.
Палестинският президент Махмуд Абас заяви днес, че израелският министър-председател “не вярва в мира” и призова международната общност да окаже натиск върху него. “Ние трябва да кажем на света, че този човек (Нетаняху) не вярва в мира, тогава как да работим с него? Нека “оставим топката в ръцете на света”, така че светът да окаже натиск върху него и той да поеме своите отговорности”, заяви Абас.

Междувременно вестник “Аарец” публикува резултатите от проучване на общественото мнение, според което повечето израелци са разочаровани от новото дясно правителство, водено от лидера на “Ликуд” Бенямин Нетаняху. Според изследването 54% от израелците не са доволни от правителството, в сравнение с 30%, които са доволни и 16%, които нямат мнение. Критиките, изглежда, са породени от големината на кабинета, който ще включва 30 министри.

Лидерът на “Кадима”, която формално спечели изборите, но ще трябва да влезе в ролята на опозиция, Ципи Ливни също побърза да разкритикува “големият и нефункционален кабинет във време на икономически предизвикателства” и призова за промяна в системата на управление.

Източник: www.vsekiden.com

Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: Ayd1n
Дата на добавяне: 7/4/2009
Коментар: Пуу замалко да му повярвам на тоз еврейн...

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.