Онлайн потребители:  44
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Полицай със забрадка

Читатели: 954
Полицай със забрадка, също така войник със забрадка и митничар със забрадка... Всичко това може да се види вече в Норвегия.
Норвежка полицайка.
Норвежка полицайка

Келтум Мисум пред полицейската централа в Ставангер

   Хиджабът в британската полиция.

Сътрудниците на норвежката полиция, които изповядват Исляма, вече ще могат при желание да носят по време на работа традиционната мюсюлманска женска забрадка – хиджаб, предава DPA.

Решението на Министерството на правосъдието на Норвегия, обнародвано на 4 февруари, бе породено от съответната молба на 23-годишната Келтум Хаснауи Мисум (Keltoum Hasnaoui Missoum), живееща в страната от 8 години.

Тя поискала да носи хиджаба по време на обучението си в Полицейската академия, както и по време на работа като полицай в норвежкия град Ставангер.

През 2003 г. тя започнала да носи забрадката по време на работа като охранител, но била помолена да не я слага заради “трудностите за изпълнението на служебните й задължения”. През 2007 г., когато Келтум все пак решила да носи хиджаба постоянно, била уволнена от охранителната фирма.

Писменото запитване на Мисум накарало правосъдното министерство да инициира проверка, която довела до внасянето на промяна в правилата, касаещи полицейската униформа.

Сега женският й вариант ще бъде изменен така, че да позволи носенето на “религиозни забрадки”.

Според директорът на Управителния съвет на Националната полиция на Норвегия, Ингелин Киленгрийн (Ingelin Killengreen), нововъведението ще позволи привличането в редиците на полицията много повече представители с различен произход, начин на живот, етническа принадлежност и религиозни възгледи.

Със същото решение, хиджаби ще могат да носят и служащите във въоръжените сили и митническите служби на Норвегия.


Агенцията посочва, че до момента подобна практика е била въведена в полицията във Великобритания и Швеция.

Източник: "Български фактор"

Интересен факт е, че когато през 2007 година в Гент (третия по големина белгийски град) забраниха на служителите носенето на мюсюлмански забрадки и всякакъв друг вид политически и религиозни "символи", то тази разпоредба не важеше за учители и полицаи.

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.