Онлайн потребители:  49
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Една чаша мляко

Читатели: 1844

Един ден, бедно момче, което продавало стока от врата на врата, докато се прибирало от училище, установило, че имало само една нищожна монета от 10 цента, а се чувствало гладно. То решило, че би могло да поиска нещо за хапване в следващата къща. Но когато на вратата се появило едно младо момиче, бедното момче просто поискало чаша вода, въпреки глада си. Виждайки вида му, момичето предположило, че момчето вероятно е гладно, затова му донесло голяма чаша мляко. То бавно я изпило и след това попитало: „Колко ви дължа?”

„Не ми дължиш нищо.” – отговорила тя. – „Майка ни ни е учила никога да не приемаме пари за добротворството.

„В такъв случай... Благодаря ви от сърце!” Когато младият Х. Кели напуснал къщата, той не само се почувствал физически по-стабилен, но и вярата му в Бог се заздравила. Като цяло състоянието му се било подобрило.

Години по-късно, младото момиче се разболяло сериозно. Местните лекари били объркани. Те я изпратили в големия град и помолили специалист да се заеме с рядкото й заболяване. Д-р Х. Кели бил извикан за консултация. Когато той чул името на града, от който идва неговата пациентка, странна светлина озарила очите му. Той веднага се изправил, запътил се към коридора на болницата, за да намери стаята й. Облечен в своята лекарска престилка, той влязъл, за да я види. Познал я от първия миг. Докторът се върнал в своята  консултационна с категоричната готовност да даде всичко от себе си, за да спаси живота на тази млада жена. От този ден, той се заел изключително отговорно със случая. След тежка борба, битката била спечелена. Д- р Кели поискал да му изпратят сметката за лечението на неговата пациентка, за да направи някаква справка. Той я погледнал, написал нещо на крайчето й, и я изпратил в стаята на пациентката. Жената се притеснявала да я погледне, защото била сигурна, че ще трябва да посвети останалата част от живота си за изплаане на огромната сума за лечението. Но поглеждайки я, нейното внимание било привлечено от написаното на едно от крайчетата върху чека. Тя прочела следното: „ Всичко е изплатено с една чаша мляко.” - (подпис) – д-р Х. Кели.


В този момент очите на младата жена се изпълнили със сълзи на радост, а щастливото й сърце изрекло – Благодаря Ти, Господи, че Твоята любов се проявява наоколо чрез хорските сърца и ръце!

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.