Онлайн потребители:  65
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Втора джамия в София няма да има, засега

Читатели: 914

В София на този етап не може да започне строителство на Мюсюлмански център и нова джамия, става ясно от резолюция на Върховната административна прокуратура (ВАП).

Центърът трябваше да бъде изграден в столичния кв. "Малинова долина", като мюфтийството дори е купило земята за 500 000 долара.

От ВАП посочват, че "според действащото законодателство, разрешение за изграждане на религиозен храм в този имот може да бъде издадено само след предварително изменение на действащия План за регулация и застрояване."

Магистратите подчертават, че в Дирекция "Архитектура и градоустройство" в Столична община "не са постъпвали инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж на религиозен храм отреден за "Център за образователна, социална и административна дейност" в "Малинова долина".

"Искания за комплексна инвестиционна инициатива, включваща и изграждането на религиозен храм, не са постъпвали и по местонахождение на имота в район "Студентски", се казва още в резолюцията на Върховна административна прокуратура.

Dnes.bg припомня, че според главния мюфтия Мустафа Хаджи проектът е изцяло за нуждите на Висшия ислямски институт.

Мюсюлманският център трябва да включва административна сграда, образователен, конгресен и медицински център, общежития, джамия, спортна зала, библиотека и супермаркет.

Ако няма подобна сграда, институтът не може да получи акредитация за Висше учебно заведение.


Макетът на ислямския комплекс

“Никой няма намерение да превръща комплекса в Малинова долина в център на мюсюлманите от Балканите или Европа. Той има за цел единствено да създава кадри, които да задоволят нуждите на мюсюлманското духовенство в България”, обяви през февруари главният мюфтия Мустафа Хаджи.

Ръководителите на Главното мюфтийство отрекоха възможността бъдещият проект да стане център на ислямски фундаментализъм в България.

Изтчник: www.dnes.bg

Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: eli
Дата на добавяне: 21/3/2009
Коментар: Ha,za takova nesho ne moje i da stava duma.Tova ne e evropa.Niq sme s mnogo golqmi pretencii,ne samo upravnicite a i balgarite.Skoro nqma da se opravim a she se vlushava me

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.