Онлайн потребители:  54
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Повече часове по Ислям за учениците в Бавария

Читатели: 1407
        http://3.bp.blogspot.com/_ScdnDt-ZTeI/SPX_tJnvOKI/AAAAAAAAAzA/R7ORRYf8KIM/s400/mosque02.jpg
                                        Ислямски център в Бавария

    Правителството на германската федерална провинция Бавария реши стъпка по стъпка да разширява възможностите за изучаване на ислямско вероучение на немски език в училищата.
В баварските училища с края на тази учебна година ще приключи и преподаването на ислямско вероучение на турски език. Вчера кабинетът в Мюнхен прие решението във всички училища да се предлага постепенно изучаване на Исляма на немски език, предаде Дойче веле. Планира се петгодишен експериментален модел, който да обхване цяла Бавария от започването на следващата учебна година през септември. Родителите също участват в разработването на учебния план. Експериментът се ориентира по опита, придобит от т.н. “модел от Ерланген“. Според въпросния модел преподаването на Исляма не се явява класически “Закон Божи“ по вероизповедания. При разработването на религиозния учебен материал участие взимат също така родителите на учениците, както и учените и специалистите от университета Ерланген-Нюрнберг. Министърът на образованието на провинция Бавария Лудвиг Шпенле от ХСС поясни, че обучението по Ислям ще се основава както на религиозните съдържания, така и на ценностите на германската конституция.
http://www.dw-world.de/image/0,,1665453_1,00.jpg
Часовете ще се провеждат на немски език. Учебните планове за основните, средните и реалните училища вече били разработени и можели да се използват и за гимназиите. Обучението на учителите било в ход. В отделни германски федерални провинции понастоящем се изпробват експериментални модели по ислямска теология и ислямско вероучение. Досега обаче в нито една провинция не се предлага цялостно този учебен предмет въпреки конституционното право на вероучение според вероизповеданията. Преди известно време само правителството на провинция Хесен бе оповестило намеренията си за въвеждане на ислямско вероучение.

Ислямът - траен феномен в германското общество

http://www.debbieschlussel.com/archives/hillelmuslimtrip.jpg

             Според баварския министър на образованието Шпенле  началото на обучението по Ислям трябва да се постави от градовете, в които общностите са се подготвяли за новия учебен предмет - след Ерланген това са градовете Фюрт и Байройт. “Трябва да помагаме на децата мюсюлмани да намерят духовната си и верческа родина в нашето общество“, подчерта политикът от ХСС. Стъпка по стъпка възможностите за въвеждането на новия учебен предмет ще се разрастват териториално. Според някои преценки броят на учениците мюсюлмани в Бавария достига сто хиляди.
http://musliminfo.eu/wp-content/uploads/2008/10/muslim-students.jpg


Източник: БЛИЦ

Коментари

Брой публикации: 2
Страница: 1   

Име: fatme
Дата на добавяне: 27/3/2009
Коментар: az mislq 4e islqmat e hubavo ne6to i e dobre decata da go zanaqt i dase razvivat dobre trqbva da mu se pomaga

Име: eli
Дата на добавяне: 21/3/2009
Коментар: Kakvo da se kaje?Eropeiska darjava koqto zashitava interesite na grajdanite.Ne kat tuk.Da se pravim na interesni i ako moje chujdencite van.

Брой публикации: 2
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.