Онлайн потребители:  127
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Сълзите по склона на славата

Читатели: 2197
http://www.vtmagazine.vt.edu/winter07/images/student.jpg

Глава първа

 

„ Трябва да почукам на вратата на славата с решителност и настойчивост.”
        
Така си каза Исам, отправил се към фирмата за научни оборудвания, за да си закупи уреди за скромната му лаборатория. За нея той бе отделил една от стаите в своя дом.

По пътя една огромна и подредена с вкус книжарница впечатлила Исам. Той се спрял пред нея и влязъл вътре. Започнал да се разхожда между високите рафтове, препълнени с хиляди книги. Стигнал до мястото, на което били подредени научните книги. Разгледал ги и купил една книга, която доста го впечетлила с тематиката си. Исам си тръгнал от книжарницата радостен и се отправил към дома си...

 

Исам бил дарен с голема начетеност и знание. Славата му се носела из училището. Дори някои преподаватели задавали много трудни въпроси на Исам, но той им отговарял с лекота. Един от преподавателите по математика използвал следната стратегия: когато някой ученик проявявал мързел и безинтерес към предмета, той викал Исам да му обясни задачите и по този начин го накарвал да се замисли и и от факта, че едно момче от по – началните класове му обяснява задачите.

http://i.actualno.com/club.bg/files/2007/10/09/570d97971b.jpg

След като излезнали резултатите за заваршилите средно образование, Исам бил трети, което моментално му гарантирало влизане във Факултета по медицина.

 

Майката на Исам много се зарадвала, когато синът й съобщил новината. Тя го прегърнала и със сълзи на очи го поздравила. В очите й се смесили сълзите на радостта и сълзите на мъката по починалия й съпруг, който не доживял да види сина си приет във Факултета по медицина.

Спомените в този момент наделяли радоста от радостната вест. В съзнанието на жената излезнал спомена за една прекрасна вечер, в която Исам бил едва на три години... Майката и съпругът й бодували в градината. Бащата на Исам казал на майка му:

„ Това дете има голяма дарба. Неговата начетеност и ум са чудни. Трябва да му помогнем да преуспее в бъдещето си. Тогава майката му казала:

„ Желая той да стане известен архитект, за да ни построи красива вила, заобиколена от поляни и дървета.

Бащата отговорил:

„ Вие жените само мислите за вили, дрехи и други луксове. Аз искам сина ми да стане известен доктор, да помага и лекува хората и болките им. Ти знаеш, че и големите доктори имат висок социален статус и голямо богатство, така че пак ще сбъдне мечтата ти за вила.”

 

Исам видял мъката на майка си и я утешил като и казал, че ще направи така, че тя да се гордее с него.

Исам бил възпитан на висок морал и притежавал извисен нрав. Винаги се стремял да покаже отговорност и мъжество във взимането на решения. И как да не е така?! Та той от три годишен бил мъжът в семейството.

Така Исам станал студент. Сега вече той не се задоволявал с това, че е студент по медицина, а искал да бъде най-добрият студент по медицина и след това да специализира в определена насока в медицината. Научното ниво бакалавър не е била последната спирка и края на научното развитие на Исам. Той желаел да продължава на горе и на горе. Един ден той искал да стане един от най-известните доктори ,за чиито постижения и изследвания целият свят да говори.

 

Така Исам направи първата стъпка – стана студент по медицина. Следва втората му стъпка, а тя е да бъде най-добрият, първенецът сред колегите си.Очаквайте продължението...

 

 

 

 


Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.