Онлайн потребители:  51
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Сомалийското правителство прие ислямския закон

Читатели: 937
          
         Сомалийското провителство прие да направи Исляма основа на държавната законова система, предаде MSNBC, позовавайки се на “Асошиейтид прес“. Това става с цел да се успокоят мощните ислямистки въоръжени бунтове в страната, като едновременно с това се изолират най-крайните и фанатични фракции. Управляващите търсят подкрепата на умерените ислямисти и широките слоеве от сомалийското население.
Няколко въоръжени бунтовнически групировки изразиха готовност до спрат борбата срещу правителството, ако Шериатът бъде официално приет. Между тях са “Ислямистка партия“ - обединение от четири въоръжени групи, което контролира части от столицата и има силно влияние в пристанищният град Кисмайо - и “Ахлу суна уал джамеа“, контролираща райони от Централна Сомалия.

Движението “Ал Шабаб“, което държи главните градове в южната част на страната, не признава легитимността на правителството под никакъв предлог. То цели разгаряне на сраженията до установяване на пълен контрол върху страната, и, според американските секретни служби, има връзки с “Ал Кайда“.


Законопроектът за въвеждане на ислямския закон (Шериат) сега трябва да бъде одобрен от парламента на Сомалия. Това ще стане до няколко дни. Според министъра на информацията Фархан Али Мохамед въвеждането на Шериата ще намали напрежението, но ще наложи създаването на комитет от членове на кабинета и висши ислямски клирици, които да решат как реално да се преустрои държавната конституция, за да бъде съобразена с мюсюлманските принципи. Той не навлезе в големи подробности, но уточни, че министърът на правосъдието ще запази правото да избира съдиите, а полицията пак ще може да задържа заподозрени и да изпълнява присъди.

Източник: Ekip News


Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.