Онлайн потребители:  60
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

В Чечения - 1000 евро за бебе Мухаммед

Читатели: 1135Момчетата, родени през изминалата нощ в Чечения, ще получат специален подарък от властите - 50 хил. рубли, което е малко повече от 1000 евро.

Всъщност паричната премия ще бъде дадена само на онези семейства, които нарекат новородения си син с името Мухаммед, предаде РФИ.

Причината: отбелязването на годишнината от раждането на пророка Мухаммед (С.А.С.).

Именно по този повод чеченският президент Рамзан Кадиров измисли тази премия за новородени, но само за "добрите мюсюлмани".

Годишнината беше отбелязана изключително тържествено. Досега в чеченската столица Грозни никога не са били организирани толкова мащабни празненства.

Честването започна с огромни фойерверки, последвани от парад в центъра на града на млади чеченци и ученици в религиозни училища.

Никой не може да ни попречи да бъдем мюсюлмани, заяви президентът Кадиров, бивш шеф на милициите, борещи се срещу влиянието на Москва. След това обаче Кадиров избра да смени посоката и да стане най-добрият съюзник на Владимир Путин, благодарение на когото управлява с желязна ръка малката автономна област.

Причината за активизирането на чеченския президент е опитът му да парира пропагандата на сепаратистките движения, продължаващи да се борят за независимост и то в името на Исляма.

Кадиров има нужда и от нови ценности, за да затвърди авторитета си. До този момент властта му се поддържа единствено от страха, който вдъхва на народа и от подкрепата на Кремъл.

 

В последно време той прие редица мерки, всички в тази насока на съобразяване с Исляма. Забрани на магазините да продават алкохол повече от два часа дневно, направи носенето на забрадки задължително, както в университетите, така и в обществените сгради и институции.

Източник: www.netinfo.bg

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.