Онлайн потребители:  57
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

От Ватикана препоръчват правилата на ислямската финансова система

Читатели: 1339Ватиканът смята, че банките трябва да се обърнат към правилата на Исляма за финансиране, за да възстановят доверието на клиентите си в условията на глобална криза.

„Етичните принципи, на които се базира ислямската финансова система, може да приближат банките до клиентите им и до истинския дух, който трябва да характеризира всяка финансова услуга“, се казва в материал на официалното издание на Ватикана Osservatore Romano.

„Западните банки може да използват инструменти като ислямските облигации сукук за допълнителна гаранция. Тези облигации може да се използват за финансиране на автомобилния сектор или на Олимпийските игри в Лондон”, смятат авторите на материала Лорета Наполеони и Клаудия Сегре от Abaxbank Spa.

В своя реч, произнесена в началото на октомври миналата година, папа Бенедикт XVI спомена сриващите се финансови пазари в думите „парите изчезват, те са нищо” и заключи, че „единствената сигурна реалност са думите на Бог”.

От Ватикана обаче обръщат внимание на кризата и пишат материали в официалния си вестник, които критикуват модела на свободния пазар.

Сукук облигациите са съобразени с ислямските закони, които забраняват дохода от лихва при кредитиране. Сукук облигацията предоставя доход, който се базира на дадена сделка, като съществува възможност за извличане и на капиталова печалба.

Източник:
www.investor.bg

Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: Sami
Дата на добавяне: 5/3/2009
Коментар: :) takyv vid preporyki ot ne musulmani se spomenavat ot godini v arabskite knigi, no nikoi ne spomenava za tqh.... No istinata iskame ili ne shte doide na qve, ...

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.