Онлайн потребители:  41
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Мекка с биг бен за мюсюлмани

Читатели: 1569

Гигантски часовник в Саудитска Арабия в скоро време ще започне да показва на мюсюлманите "времето по Мекка", за да съперничи на времето по Гринуич. С тази важна за ислямския свят новина мюсюлманите по цял свят започват честването на свещения месец Рамадан - деветия месец в ислямския календар.
Огромният часовников механизъм бе построен в главната светиня на исляма - в Мекка в Саудитска Арабия. Механизмът ще бъде задействан пробно за три месеца през първата седмица на свещения месец Рамадан, който започна преди броени дни, съобщиха медиите в саудитската столица Рияд.
Четирите циферблата, всеки с диаметър 46 метра, са изработени от високотехнологични материали и украсени с позлата. Те ще се извисяват на 400 метра над комплекса на Голямата джамия. Кулата, висока 601 метра, ще е най-високата сграда в света след 828-метровата Бурж Халифа в Дубай.  
Под всеки от четирите циферблата на часовника, които са с четири пъти по-голям диаметър от прочутия лондонски Биг Бен, ще има надпис "В името на Аллах", осветен от 2 милиона светодиода. Близо 21 000 бели и зелени светлинни тела ще красят върха на кулата, ще се виждат от 30 километра и ще обозначават часовете на петте всекидневни молитви. На мюсюлманските празници 16 светлинни лъча ще се извисяват на 10 км в небето. Огромният часовник ще задоволи желанието на част от мюсюлманите да заменят координираното универсално време (UTC - Coordinated Universal Time), което до 1972 г. бе времето по Гринуич, с време по Мекка.
 
Източник: в. "Стандарт"

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.