Онлайн потребители:  66
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

В община Асеновград предстоят две молитви за дъжд

Читатели: 2126

Традиционна дуа за дъжд, здраве и берекет ще бъде отправена на 20 юни (неделя) от 10 часа в местността "Чинара" край село Долни воден. Организацията е дело на джамийското настоятелство на селото. Религиозният ритуал се осъществява всяка година в края на месец юни. Той се води от местния духовен водач, заедно с имами от цялата страна, дошли специално за повода. Тази година се очаква областният мюфтия на Пловдив и главният мюфтия на България да уважат поканата за присъствие.
 
Самият религиозен обред протича като всички присъстващи произнасят заедно девет пъти молитвата, а религиозните водачи четат аети от Корана. Ще бъде отслужена и обедната молитва.
 
ДПС било като слънцето за държавата
На миналогодишния молебен за дъжд в с. Долни воден присъстваха около 10 000 мюсюлмани.                                         Снимка: "24 часа"

По принцип молебенът за дъжд завършва с курбан, за приготвянето на който помагат и християните от квартала. Обредните животни се осигуряват от по-заможните хора от района, без значение на религиозната им принадлежност.

На 26 юни (неделя) от 14:00 часа ще се състои втората молитва за дъжд. Тя ще се отслужи в местността "Св. Илия", край пътя за с. Козаново. Организатор е мюсюлманското настоятелство от Асеновград. Религиозният обред ще продължи и на следващия ден - 27 юни.

И на двата религиозни ритуала са поканени всички жители на общината.
 
 

 

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.