Онлайн потребители:  50
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Белгия върви към пълна забрана на бурките

Читатели: 1565

 
          Белгия се приближи с още една крачка към приемането на пълна забрана за носенето на бурка на обществени места. Парламентарна комисия в страната одобри законопроект на забраната. На заседанието на комисията депутатите гласуваха единодушно в подкрепа на закона въпреки съмненията, които представители на някои партии изтъкнаха за юридическата й обосновка.

Законопроектът ще бъде разгледан на 22 април от белгийския сенат и парламента в пълния му състав като до момента се знае, че той е одобряван от петте водещи партии в Белгия. Някои училища в страната вече въведоха забрана за носенето на женския мюсюлмански символ, но решението беше взето от отделните ръководства на учебните заведения. Ако настоящият законопроект бъде одобрен от парламента, обаче, то Белгия ще стане първата европейска държава, в която покриващи главата мюсюлмански забрадки няма да могат да се носят на публични места, включително паркове, училища, болници и други обществени институции.

Според написаното в разгледания законопроект жените, които отказват да се разделят с бурките си ще бъдат принудени да плащат сериозни глоби. Решението на белгийската парламентарната комисия идва само ден след като върховен административен орган във Франция разпореди, че предложената там забрана за носенето на ислямската забрадка не е напълно съвместима със законодателството в страната. Темата остава една от най-спорните в границите на ЕС, в който живеят над 15 милиона мюсюлмани.
 
Източник: Еkip News

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.