Онлайн потребители:  45
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Влиятелен ислямски духовник заклейми Ал-Каида и тероризма

Читатели: 1547
Shaykh-ul-Islam Pr. Dr. Mohammad Tahir-ul-Qadri
Снимка: www.islamicresearcher.com
 
Влиятелен ислямски духовник с много последователи във Великобритания издаде фетва, осъждаща глобалния тероризъм и заклеймяваща атентаторите самоубийци като "герои на адския огън".

Религиозният декрет на родения в Пакистан Мухамад Тахир ал Кадри, основател на световното движение Минхадж ал Коран, за който във вторник съобщи ДПА, бе незабавно приветствано от правителствени лидери и отблизо следено от организации за сигурност, парламентаристи и мюсюлмански групи.

Фетвата трябва да бъде възприета като директно предизвикателство срещу насилствената идеология на Ал Каида, която не е оправдана в името на исляма, каза Кадри на пресконференция в Лондон. "Тероризмът е тероризъм, насилието е насилие и няма никакво място в ислямските учения и никакво оправдание или извинение не може да бъде намерено за него", заяви ислямският духовник.

Във фетвата от 600 страници се казва, че самоубийствените атентати и атаки срещу граждански обекти не само са заклеймени от исляма, но извършителите им са смятани за излизащи извън лоното на исляма, т.е. за неверници.

"Те не могат да твърдят, че самоубийствените им атаки са мъченичество, защото се превръщат в герои на адския огън и водят към огъня на ада", предупреди ислямският духовник. Той описа мрежата на Ал Каида като "старо зло с ново име" и каза, че според него повечето млади мюсюлмани  във  Великобритания все още не са радикализирани и ще размислят, ако прочетат фетвата му.

"Онези, които са с напълно промити мозъци, няма да ме чуят, но другите ще имат съмнение, посято в умовете им", каза Кадри, който разработи фетвата в отговор на повишения брой самоубийствени атаки в Пакистан, където има много последователи.

Организацията на Кадри има в момента 10 джамии в британски градове с големи мюсюлмански общности и се надява да вземе на прицел младото поколение, което се чувства изоставено от традиционните лидери.


Източник: www.mediapool.bg

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.