Онлайн потребители:  128
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Католическата църква във Франция - против забраната на бурките

Читатели: 1407
Забраната на бурките и църквата във Франция
Снимка: Ройтерс
 
Католическата църква във Франция предупреди властите, че евентуална забрана върху забулването на мюсюлманките на обществени места може да има негативен ефект и призова за спазване на правата на мюсюлманите в страната, предаде Ройтерс.

Ако предложеният закон за въвеждане на забраната бъде приет, "това може да предизвика обратна реакция, като увеличи броя на мюсюлманките, които се забулват", предупреди епископ Мишел Сантие. Той припомни, че в момента много малко жени забулват напълно лицата си и че това не е задължително според ислямските закони.

"Французите, включително католиците, не трябва да се оставят да бъдат обзети от страха от "сблъсък на цивилизациите", посочи епископът. Той призова да се прави разлика между мнозинството мирно живеещи мюсюлмани и малцинството ислямски радикали.

Сантие изтъкна, че ако френските власти не спазват правата на мюсюлманите във Франция, то няма как да очакват ислямските държави да спазват правата на живеещите там християни, пише БТА. "Истинският диалог между вярващите ще ни помогне да преодолеем взаимното недоверие. Пътят ще е дълъг и труден", добави епископът.

Миналата седмица френска парламентарна комисия препоръча приемане на закон за забрана на носенето на традиционното покривало бурка от мюсюлманките в училищата, болниците, обществените сгради и транспорта, но не и на улицата.

Източник: www.dariknews.bg


Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: Mehmedaliev
Дата на добавяне: 3/2/2010
Коментар: За пореден път в действителност виждаме солидарността между варвашите, без значение на религии от една страна и глухотата на управлявашите- от друга.

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.