Онлайн потребители:  42
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Индонезийските мюсюлмани решиха да отвърнат на швейцарците с толерантност

Читатели: 1673

Най-голямата мюсюлманска група в Индонезия, имаща около 40 милиона членове, осъди швейцарския вот като проява на нетолерантност към мюсюлманите и призова към мирен отговор, предаде АФП.Швейцарските гласоподаватели подкрепиха вчера на референдум инициатива на десните сили за забрана на строежа на минарета в страната. В отговор Маскури Абдула, член на Нахдлатул Улама, призова последователите да не се провокират от резултатите от гласуването.“Това е омразата на швейцарците срещу мюсюлманските общности. Те не искат да виждат мюсюлманско присъствие в страната си и тази неприязън ги е направила нетолерантни“, обясни той.

Абдула добави, че толерантността е най-добрият отговор на нетолерантността.“Призоваваме индонезийските мюсюлмани да не отмъщават за решението. Ние трябва да им покажем толерантност и свобода на религията“, заяви той и подчерта, че всички протести трябва да са мирни.

Близо 90% от 234-милионното население на Индонезия са мюсюлмани. Повечето от тях практикуват умерена форма на исляма, въпреки, че страната беше засегната от серия екстремистки нападения.
 
Източник: БГНЕС

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.