Онлайн потребители:  109
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Международен сбор на расисти в Асеновград

Читатели: 3629

Снимка: в. Марица

Международно ку-клукс-клан сборище се е състояло на 12 септември в Асеновград, съобщи БГНЕС.
Сбирката е била в помещение на общинската библиотека, което преди четири години е било предоставено за развитие на млади музиканти. Отправяни били расистки призиви.

Кметът на общината д-р Христо Грудев разбрал за сборището от проверка на спецслужбите, която установила, че помещението в библиотеката е отдавано без договор под наем, а сметките за ток не били плащани от четири години.

"Попаднахме случайно на следи, че някой консумира сериозно ел.енергия от библиотеката, а не плаща. Така открихме този клуб, бивша видеотека.
Снимка: Марица
 
 

Тепърва някой ще отговаря как и защо е отдадена публична общинска собствeност, без решение на ОбС, без наем и договор", казва кметът за в. "Марица".

Цялата документация е предадена при зам.-кмета инж. Адриана Миленова, ключът е даден преди години на музикална група за развитие на млади таланти, заявила директорката на Градската библиотека Снежана Митева.

Тогавашната библиотекарка Екатерина Христева е дала ключ на Антон Сариев, който участва в местна рокгрупа. По нейните думи момчето е определило твърденията за сборище на расисти като инсинуация.

Снимка: Марица

Имало обаче снимки, които доказват, че сбирката наистина се е състояла в това помещение в Асеновград. Те са открити в швейцарски неонацистки сайт, заяви кметът.

Антон Сариев е председател на НПО "Отвъд границите". Организацията има за цел да провежда мероприятия с музика, и призовава младите хора да остават в България.

Категорично по никакъв начин не съм съгласен с твърденията, че клубът, който стопанисваме в Асеновград е сборище на неонацистки организации и на хора, които призовават към смърт на другите нации, освен бялата, заяви Сариев за БГНЕС.

Той обясни, че същата вечер е дал ключа на свой приятел, който е озвучител, но Сариев уточни, че не е присъствал на самия концерт.

Озвучителят Любен Грозев заяви, че в клуба е имало около 100-120 човека. Той каза, че действително е забелязал хора, които са били облечени като куклуксклановци.

Грозев не е чул расистки призиви, но забелязал, че е имало свастикии знаци на рода Дуло. Звучали националистически песни.
 

Снимка: Марица

Според Сариев и Грозев не ставало дума за някакво организирано расистко движение у нас, по-скоро някой имал апетити да вземе помещението, което те стопанисват.

За БГНЕС момче от Пловдив, присъствало на сбирката, заявява, че не намира нищо нередно - ставало дума за рокконцерт и обикновена сбирка на почитатели на музиката.

Стряскаща международна сбирка на неонацистки поклонници се оказа домакинствана от общински клуб "Библиотеката", пише в. "Марица" днес.

Според публикацията група "Родна защита" и участници от Канада и Швейцария заформили петчасов концерт, на който някои от песните били "Жидов гроб", "Убий евреина" и "Ген. Христо Луков".
 
Източник: www.vesti.bg

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.