Онлайн потребители:  54
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

"Файненшъл таймс": България е най-ислямската страна в Европейския съюз

Читатели: 1269
 
България е най-ислямската страна в Европейския съюз с 1 млн. мюсюлмани, които представляват 1/7 от населението. Това съобщава на страниците си британският вестник "Файненшъл таймс".

Изданието пише това по повод твърденията, че Европа се "арабизира" и, че мюсюлманското население на континента се увеличава все повече.

Вестникът обаче цитира германски проучвания, според които раждаемостта сред емигрантите от Турция и Северна Африка в ЕС, макар и по-висока от средната в съюза, спада постоянно и броят на мюсюлманите е около 4% от общото население на Общността.

Колкото повече е живяла една жена във Франция, толкова по-малко деца има тя и нейната раждаемост се приближава към тази на французойките, сочи проучване на северноафриканските жени във Франция от 1981 г. до днес, проведено от учените Джонатан Лорънс и Жюстин Ваис в книгата им "Интеграция на исляма".

В същото време расте бързо раждаемостта в страните на Северна Европа, като във Франция и Великобритания тя е вече 2,1 деца на жена, отбелязва "Файненшъл таймс".

Вестникът стига до извода, че ислямизацията на Европа и още по-малко шариата, не са демографското бъдеще на континента.

Въпреки това градове като Берлин и Париж са вече "мюсюлмански",

отбелязва вестникът. Населението с ислямски корени наброява 5 млн. души във Франция, 3,3 млн. в Германия и 1,5-2 млн. във Великобритания.

Британците се отнасят с по-голямо подозрение към мюсюлманите, отколкото американците или европейците, показват междувременно данните от изследване на "Харис интерактив", публикувано от същия вестник.

То е проведено сред гражданите на пет европейски държави - Великобритания, Испания, Франция, САЩ, Германия и Италия, между 1 и 13 август.

Едва 59% от жителите на Острова смятат, че е възможно едновременно да си британски гражданин и мюсюлманин, докато при испанците и французите този процент е 70.

52% от анкетираните британци очакват голяма терористична атака

срещу тяхната страна през следващите 12 месеца. Това е най-високият показател сред шестте изследвани държави.

46% от британските граждани също така са на мнение, че мюсюлманите имат прекалено голяма политическа власт. За сравнение 1/3 от италианците и германците, по-малко от 1/4 от испанците и едва 1/5 от американците споделят подобно мнение.

Французите са склонни най-малко да гледат на последователите на исляма като на заплаха, а също така са най-ентусиазирани за брак на техните деца с представители на тази религия.

21% от анкетираните американци смятат мюсюлманите за заплаха, а 40% се противопоставят на такъв смесен брак.
 
Източник: www.vesti.bg

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.