Онлайн потребители:  104
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Бог е истина

Читатели: 1741

                                 

Имало едно време един цар, който не вярвал в Бог. Той смятал, че Бог не съществува, а е само една въображаема творба на хората.

Случило се така, че царят изгубил своята съпруга скоро след като тя родила неговия син. След като майката на детето вече не била жива, той решил да затвори и отгледа сина си на върха на една огромна и висока кула, мислейки си, че по този начин ще отдалечи детето от хората и то няма да чуе нищо за съществуването на Бог.

Слугите и учителите, които били наети да се грижат за малкото дете, били предупредени да не споменават името на Бог пред него.

Един ден, както обикновено, царят решил да посети момчето. Но когато влезнал, се изненадал, виждайки сина си да стои пред прозореца с прекланяща се глава, гледайки навън към всички красиви цветя и цветове, виждащи се от неговия прозорец. Той гледал как птичките прелитат и пеят, как реката се стича към зелената гора в далечината.

Царят попитал момчето: „ Какво правиш? Какво гледаш?” Принцът казал: „ Аз се покланям на моя Създател ”. Изумен царят извикал: „ Какъв Създател ? Кой ти каза за Него ?” Момчето отговорило: „ Никой не ми е казал за Създателя . Аз сам видях красивия свят от моя прозорец. Видях красивата природа, която ме обгражда. Реших, че някой трябва да е създал всички тези красиви неща и че той трябва да е много велик. Самата мисъл за Неговото величие ме накара да склоня главя пред Него.”

Царят бавно отстъпил назад, бил поразен . Малкият принц бил научил от природата това, което царят искал той да не научава никога – че Бог е истина !

.....................................................................................................................................

Живял някога един идолопоклонник, който изработил идол от камък и започнал всеки ден да му се кланя. Нарекъл го "Я Санам". И така този човек му се покланял 70 години; но един ден, по погрешка, вместо да каже 'Я Санам", той рекъл "Я Самад" (Самад е име на Аллах Теаля, което означава, че Господ е достатъчен). Аллах Теаля веднага отвърнал на този идолопоклонник: "Тук съм,о, раб Мой!" Ангелите попитали: "Защо му отвърна, след като дори не те повика съзнателно?", а Аллах (С.Т.) отвърнал: "70 години чаках този раб да се обърне към Мен!"

 

Ако една майка има само едно дете, представете си колко много би го обичала...? То щеше да бъде прохлада за нейните очи и спокойствие за сърцето й. Но ако това дете й вика "Мамо, мамо, мамо..." повече от 5 пъти, тя ще му се ядоса, дори да го обича повече от себе си. От друга страна, когато ние повикаме Аллах веднъж, Той ни отговаря 70 пъти: "Лаббейк, я абди!" (Тук съм,о, раб Мой!)

 

Колко жалко, че не познаваме своя Господ, който е толкова Милосърден и Опрощаващ!!!

 

Материалът е извадка от лекция на шейх Тарик Джамиил

 

 


Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.