Онлайн потребители:  62
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Равнището на неграмотност в ислямските държави предизвиква сериозна загриженост

Читатели: 1661
  
Логото на Ислямската организация за образование, наука и култура (ИСЕСКО)
               Равнището на неграмотността в ислямските държави предизвиква сериозна загриженост и представлява много сериозен проблем, заяви генералният директор на Ислямската организация за образование, наука и култура (ИСЕСКО) Абзелазиз Осман ал Тувейджри, цитиран от ИТАР-ТАСС. В реч по случай деня за борба с неграмотността Тувейджри изтъкнал, че повишаването на равнището на грамотност “е религиозен дълг, икономическа необходимост и политическа отговорност за всички, а не само за правителствата“.
Той призова страните-членки на организацията да предприемат спешни мерки, за да се увеличат средствата за образование. ИСЕСКО бе създадена в рамките на Организацията Ислямска конференция по инициатива на покойния крал на Мароко Хасан Втори през 1982 г.
Д-р Абзелазиз Осман Ал-Тувейджри

Дейността на ИСЕСКО в мюсюлманския свят е сходна с дейността на ЮНЕСКО. В организацията, чиято централа е в Рабат, членуват 50 държави. Тя извършва активни разяснителни действия, свързани с подобряване на образователните практики, като например запознаване с образователните възможности по интернет. ИСЕСКО работи и по стратегии за използване на потенциала на мюсюлмани, живеещи извън ислямските страни, като обръща голямо внимание на културния и религиозния живот на мюсюлманските малцинства.
 
Източник: Ekip News

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.