Онлайн потребители:  49
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Берлинският съд разреши на мюсюлманин да кръсти сина си Джихад

Читатели: 997
Името трябвало да се разбира като “отдаване на духовните сили и социални възможности за разпространението на исляма”
Реда Сейям и неговият Джихад.
Реда Сейям и неговият Джихад.

Висшият съд на Берлин разреши на известният на правоохранителните органи на Германия ислямист, родом от Египет, Реда Сейям (Reda Seyam) да кръсти 4-годишния си син Джихад, съобщава Bild.

Едно от значенията на думата “джихад”, произлизаща от глагола “джихада” – прилагам усилия, както добре е известно е въоръжена борба на мюсюлманите с неверниците в името на вярата. Джихад получи особено негативна конотация в Германия след атентатите от 11 септември 2001 г в САЩ, уточнява RP-Online.

След раждането на детето Службата за грежданска регистрация отказала да го впише под името Джихад, тъй като според представителите й, подобно име може да има негативни последствия за детето в бъдеще. Позицията на чиновниците бе споделена от градския сенатор по вътрешните работи (аналога на регионален министър) на Берлин, Ерхарт Кьортинг (Ehrhart Koerting).

Родителите подадоха жалба срещу решението в съда, като делото по въпроса се проточи около 3 години. При това първата инстанция и апелативния съд също се произнесоха в полза на родителите.

В решението на Висшия съд на Берлин се отбелязва, че името Джихад няма да представлява заплаха за благосъстоянието на детето и не е предосъдително. Спред магистратите, в ислямската традиция “джихадът” се трактува по-скоро като “отдаване на духовните сили и социалните възможности за разпространяването на исляма”.

Фактът, че в последно време радикалните ислямисти с действията си са довели до извращаване на понятието “джихад”, което вече се възприема изключително като свещена война на мюсюлманите с неверниците, според съда, не може да ограничава правото на родителите да кръстят детето си по свое усмотрение.

Bild обаче посочва, че кръщавайки детето си Джихад, Реда Сейям едва ли се е ръководил от мирни подбуди. Според изданието, Федералната прокуратура на германия смята Сейям за един от задкулисните организатори на атентатите на индонезийския о-в Бали на 12 октомври 2002 г., при които загинаха 202 души, от които 164 чужденци, в т. ч. 88 австралийци, 24 британци, 7 американци и 6 германци.

В продължение на много години Сейям е поставен под наблюдение от страна на Федералната агенция за охрана на конституцията – спецслужба, в чийто задължения влиза пресичането на дейността на всякакви екстремистки групи на територията на страната.

Освен това, Bild припомня, че в края на август прокуратурата в Мюнхен е повдигнала срещу него и още 7 души обвинения в създаването на престъпна организация и разпалването на религиозна вражда.
 
Източник: www.bgfactor.org

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.