Онлайн потребители:  51
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

В Копенхаген ще бъде построена първата джамия в Дания

Читатели: 1312

Общинският съвет на Копенхаген одобри проект за строителство на първата джамия в Дания, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Храмът ще бъде издигнат на мястото на бившия машиностроителен завод в работническия квартал Вибевай в северозападната част на столицата. Конструкцията включва основна сграда, висока 24 метра, със син купол, и две 36-метрови минарета. Към джамията ще действа и мюсюлмански културен център.

Стойността на строителството, което ще се финансира от частни спонсори, се оценява на 40-50 милиона датски крони (5.4 - 6.7 милиона евро).

Досега мюсюлманите в Дания се събираха в около 50 частни апартаменти, мазета и складове, преустроени в помещения за молитва.Заместник-кметът по техническите и екологичните въпроси Клаус Бондам приветства решението. "В Копенхаген има катедрален храм, руска църква и синагога, а сега ще има и джамия", каза той.

Представителят на столичното кметство Якоб Хугард определи споразумението като важна стъпка към превръщането на Копенхаген в многокултурен град.

 
Източник: в. "Дневник"
 
P.S.: Съществува официален сайт, набиращ средства за строежа на първата джамия в Дания. Желаещите да окажат финансова подкрепа за новия строеж, може да го направят на следния адрес: www.mosquedenmark.org
 
До момента на публикуване на статията са събрани 984.116 датски крони.
 
 

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.