Онлайн потребители:  61
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Расмусен изрази уважение към исляма на вечеря в Анкара

Читатели: 970
Източник: www.horizont.bnr.bg
Нихал Йозерган - кореспондент на БНР в Истанбул

ERDOĞAN VE GÜL RASMUSSEN'İ KABUL ETTİ
Анкара е втората столица, в която снощи на двудневно посещение пристигна новият генерален секретар на НАТО. Визитата на Андрес Фог Расмусен е в рамките на опознавателната му обиколка в столиците на съюзническите страни, която стартира от Атина.
След срещата насаме с премиера Ердоган, Расмусен участва на вечерята-ифтар по случай Рамазана, по покана на Анкарската партийна организация на управляващата проислямистка Партия на справедливостта и развитието(ПСР), на която двамата с домакина Ердоган отправиха важни послания.
"Моля да приемете присъствието ми като открито послание, в знак на голямото ми уважение към исляма, който е една от големите световни религии” – така започна словото на Расмусен на вечерята -Ифтар в хотел "Риксос". Речта си генералният секретар продължи с похвални думи към високия морал на вярващите мюсюлмани, спазващи постите за Рамазана.

ERDOĞAN VE GÜL RASMUSSEN'İ KABUL ETTİ


Новият шеф на Алианса наблегна на нарастващата в днешно време значимост на Турция като съюзник и страна-мост между Арабския свят, Близкия Изток и Европа, в което се изразява нейната сила.
Изброявайки своите приоритети, той изтъкна ключовата роля на Турция за задълбочаването на атлантическите отношения с 11-те страни от Средиземноморската инициатива.
Турция ще продължи да играе много важна военна и политическа роля за успеха на мисията в Афганистан, особено в процеса за постепенното преминаване на сигурността в ръцете на афганския народ, подчерта Расмусен.
Като "прагматично сътрудничество, опиращо се на взаимното доверие" той определи новата рамка на отношенията НАТО – Русия, което "не е лесна задача, но е в общ интерес".
Расмусен съобщи, че следващата седмица групата на 12-те мъдреци, оглавена от бившия американски държавен секретар Мадлин Олбрайт, започва работа. Той припомни, че в екипа, който ще пише новия стратегически план на НАТО, участва и постоянният представител на Турция в Алианса – Юмит Памир.
ERDOĞAN VE GÜL RASMUSSEN'İ KABUL ETTİ

След поставянето на венец пред мавзолея на Ататюрк, днес предстоят официалните разговори с президента, с премиера, с министрите на външните работи и на отбраната, и с началника на генщаба на армията.

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.