Онлайн потребители:  46
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Италия не остана по назад от Франция в забраната за носене на ислямски бански

Читатели: 1414
Кметът, страхуващ се да не стане прекалено толерантен
 
Италиански кмет, член на антиимигрантската партия Северна лига забрани носенето на ислямския бански костюм, наричан буркини. Неспазването на разпореждането ще се наказва с глоба от 500 евро. Това съобщи агенция АНСА, цитирана от Франс прес и БТА.

Джанлука Буонано, кмет на Варало Сесия, близо до провинция Верчели, в областта Пиемонт, Северна Италия, забрани този вид облекло при посещение на басейн или водни площи. Буркините включват забрадка, туника и дълъг панталон.


Според кмета видът на жена, облечена по този начин, можел да смути малките деца, пък и това облекло създавало "проблеми с хигиената".

"Ние няма винаги да бъдем задължително толерантни. Да си представим, че една западна жена се къпе по бикини в мюсюлманска страна.
Последствията ще бъдат обезглавяване, затвор или експулсиране. Ние само забраняваме използването на буркини, а ако това решение не се харесва на някого, може да си се къпе в банята", заяви кметът.

Северната лига е антиимигрантска партия, ръководена от Умберто Боси. Тя неведнъж е била инициатор на предложения, засягащи поведението на мюсюлманското население. През декември 2008 г., Северната лига поиска от Камарата на депутатите да се забрани строителството на мюсюлмански храмове и културни центрове в Италия, докато парламентът не приеме съответен закон.

 
По информация от в. "Дневник"

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.