Онлайн потребители:  46
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Обама поздрави мюсюлманите по света

Читатели: 1097

Американският президент Барак Обама поздрави мюсюлманите по света със започването на свещения месец Рамадан, предаде ДПА. Държавният глава на САЩ подчерта отново желанието си да подобри отношенията между Съединените щати и мюсюлманските страни. Усилията в тази насока започнаха с речта му в Кайро през юни тази година.
              
"Тези ритуали ни напомнят за принципите, които ни свързват, и за ролята на исляма за издигането на справедливостта, прогреса, толерантността и достойнството на всяко човешко същество", заяви Обама във видео обръщение, поместено в сайта на Белия дом.
               
Американският президент заяви, че усилията на САЩ да бъде сложен край на войната в Ирак и да бъдат изолирани екстремистите в Афганистан и Пакистан са част от ангажимента на Америка да изгради по-сигурен и мирен свят.
              
"Америка винаги ще защитава универсалните права на всички хора да изразяват открито мнението си, да практикуват религията си, да участват пълноценно в обществения живот и да имат доверие във върховенството на закона", заяви Обама.
Свещеният за мюсюлманите месец Рамадан, който е свързан с пости от изгрев до залез слънце, пречистване и молитви, започва днес в по-голямата част от ислямските страни. Всяка мюсюлманска държава обявява самостоятелно началото на рамазана, което се определя в зависимост от фазата на луната.
 
Източник: DarikNews
 
 
*** Текстът на самото поздравление, а и видеото с него, може да намерите на официалния сайт на Белия дом.


Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.