Онлайн потребители:  64
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Интересно четиво – ислямски правила в семейните взаимоотношения

Читатели: 5649

Целибат (форма на живот на мъж, доброволно отказал се от брачен съюз с жена) и кастрация са забранени, също както и женитбата на един мъж за две сестри или за жена и нейната леля (по майчина или бащина линия), без значение дали се е оженил първо за лелята или племенничката. Тази забрана съществува, за да не се нарушават по този начин родствените връзки между жените.

 

Забранено е да се сключват споразумения от рода на „Позволи ми да се оженя за твоята дъщеря, а аз ще те уредя да се ожениш за дъщеря ми (или сестра ми). Такива договорки са форма на несправедливост, потисничество – харам.

 

Ислямът категорично забранява временните бракове, при които двете страни се споразумяват за определен период от време и след този период бракът се прекратява.

 

В Исляма е забранено да се осъществява анален полов контакт и полов контакт между мъж и жена по време на менструалния цикъл на жената, докато тя не се „изчисти” – чрез взимане на гусл.

 

Забранено е мъж да предложи брак на жена, на която вече друг мъж е предложил, освен ако първият не оттегли предложението си или не се откаже преди това.

 

Забранено е мъж да се ожени за жена, която преди е имала брак без да се консултира с нея или за девица, от която не е взел разрешение (т.е. да се ожени насила).

 

Забранено е да се отправя пожелание към младоженци: „Би’л – рафаа’уа’л баниин” - „Щастлив живот и много синове”, защото това е било пожеланието на хората от Джахилия – тези, които са погребвали живи своите дъщери.

 

На разведената жена е забранено да прикрива онова, което Аллах е създал в нейната утроба (ако тя е бременна).

 

На съпруга и съпругата е забранено да говорят (с други) за интимния живот между тях.

 

Забранено е някой да настройва жена срещу нейния съпруг или да се иска развод по маловажни или несъществена причини.

Забранено е на жена да моли даден мъж да се разведе с настоящата си съпруга, така че да може тя да се омъжи за него.

 

Забранено е на жена да харчи парите на своя съпруг, без негово разрешение и да не задоволява сексуалните му нужди без основателна причина, защото в този случай ангелите проклинат тази жена.

 

На мъж е забранено да се жени за жена, която е била съпруга на баща му или да има полов контакт с жена, бременна от друг мъж.

 

Забранено му е още да има полов контакт със съпругата си, без тя да е съгласна. Не е правилно мъжът да се прибере късно от някакво пътуване и да изплаши семейството си, освен ако не го е предупредил предварително кога ще се прибере.

 

На мъжа е забранено да вземе каквото и да е от мехира на жената, ако не е получил позволение то нея. Забранено му е също да я заплашва с това, че тя ще се раздели със своя мехир.

 

Забранява се всякаква форма на обрязване при жените.

 

В случай на развод е забранено майката да се разделя от детето.

 

Не е правилно да наблюдаваме неморално и глупаво поведение на група жени и да стоим пасивни, без да ги подсетим за грешката им.

 

Превод от английски език

 


Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.