Онлайн потребители:  41
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Във Франция забраниха къпането с “буркини”

Читатели: 1935

Борбата на Франция срещу мюсюлманските дрехи се прехвърли и в басейните, след като властите забраниха буркините , които представляват бански костюм от глава до пети. Според френските власти забраната няма нищо общо с исляма, тъй като буркините не съществуват в Корана. Още през 2004 г. Франция забрани носенето на религиозни дрехи и символи в училищата. През юни тази година пък президентът Никола Саркози заяви, че мюсолманските забрадки, не са символ на вяра, а на подчинение и нямат място във Франция.
Френските власти забраниха на мюсюлманките в страната да се къпят в басейните с дрехи, които според ислямските канони трябва да покриват цялото тяло.

До сега френските мюсюлманки ходеха на плаж със специални костюми, наречени буркини. Това е комбинация от думите бурка и бикини. В Германия и Холандия може да се плува с такава дреха. Във френските басейни обаче не са разрешени, също както мъжките клинове до глезена.

През юни Националното събрание - долната камара на френския парламент, започна обсъждането на въпроса за ограничаването на носенето на хиджаб в страната. Този месец президентът Саркози заяви, че хиджабът, традиционна дреха на мюсюлманките, ги обрича на робство и унижава достойнството им. Той допълни , че не е редно жените да бъдат забулени като затворници, да бъдат отрязани от социален живот и да нямат индивидуалност.

Във Франция живеят около 5 милиона мюсюлмани – повече, отколкото във всека друга европейска страна. Светските закони там не за пръв път влизат в противоречие с ислямските традиции. През 2004 г. закон забрани носенето на забрадки в училищата, а сега на мушката е забулването на лицето на публични места. Във Франция сегашният скандал се тълкува и като целенасочена провокация, тъй като в момента се води дебат за забрана на бурките.

 

Източник: Еkip News

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.