Онлайн потребители:  54
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Отменят саудитски филмов фестивал

Читатели: 939

Единственият в Саудитска Арабия филмов фестивал бе спрян преди откриването си в събота. Това разкриха източници от фестивала, на фона на битката на могъщи ислямски консерватори с натиска за повече развлечения в кралството, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Организаторите на филмовия фестивал в Джеда са научили късно в петък от властите, че не могат да продължат с проявата, въпреки че тя е възвестена като връхна точка на летния фестивал в града, открит този четвъртък. Продължаващата седмица проява предвиждаше надпревара между осем игрални филма от Персийския залив, два от които от самата Саудитска Арабия и десетки късометражни творби от местни и регионални автори.

Той премина през мъчителен процес на получаване на разрешения от ключови министерства и регионални и местни представители преди да бъде официално оповестен като факт, според организаторите му. Отменянето на фестивала е ясен неуспех за филмовите фенове и за филмопроизводителните компании, надяващи се на отмяна на трите десетилетия забрана за публичен показ на филми.

Хардлайнерите в ислямската държава възприемат филмите, музиката и други форми на развлечение като нарушение на поученията на исляма и се бореха да блокират съживяването на филмовия показ, зад което стоят очакванията на обществеността в страната.

Запознати с отмяната на събитието заявяват, че са на мнение, че заповедта за това е дошла от високо място в саудитското правителство. “Той е отменен. Така че правим стъпка назад”, според обезсърчен спонсор, отказал да бъде идентифициран.
 
 
Източник: www.vsekiden.com

Коментари

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Име: Нур
Дата на добавяне: 24/7/2009
Коментар: Това е по скоро стъпка напред бих казала аз. Защо да не остане поне едно по чисто местенце за Исляма. айет: "...и ги преласти земният живот, и засвидетелстваха за себе си, че са били неверници." (6:131) "И обитателите на Огъня ще викат към обитателите на Рая: Излейте за нас от водата или от онова, с което ви препитава Аллах!" Ще рекат: "Възбрани ги Аллах за неверниците, които взеха своята религия за забавление и за игра, и ги съблазни земният живот. Днес ги забравяме Ние, както и те забравиха за срещата в този техен Ден, и отхвърлиха Нашите знамения." (7:50-51) Добре е да има интелектуално развитие, но само да не е за сметка на религиозното. Та да не остане накрая само обвивката на религията ни.

Брой публикации: 1
Страница: 1   

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.