Онлайн потребители:  67
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

В германски училища ще се преподава ислям на мюсюлмански деца

Читатели: 1538

Завършили германски университети учители ще преподават ислям на мюсюлмански деца в германски училища, съобщи германският вътрешен министър Волфганг Шойбле, цитиран от ДПА.
Той съобщи подробности за споразуменията, постигнати в резултат на започнатите преди три години безпрецедентни консултации с мюсюлманската общност, която съставлява 5 процента от населението на Германия. Т.нар Ислямска конференция очерта планове за религиозно образование в обществените училища и за създаването на факултети по ислямска теология в университетите. В момента само в няколко германски училища се преподава ислям.
В заключителните документи от конференцията се засяга и деликатния въпрос за носенето на забрадки в училищата. Ислямската практика не изисква момичетата да носят забрадки преди пубертета, се казва в документа, в който се дават препоръки как да се работи с родителите мюсюлмани, запазвайки изискванията на светското образование. Препоръките не са окончателно приети, предстои те да бъдат разисквани през есента от министрите на образованието на германските провинции.


Очертава се обаче компромис, тъй като документът признава за еднакво важни интересите на държавата в образованието и правото на родителите да формират религиозните възгледи на децата си. Ако се стигне до конфликт, училището и родителите трябва заедно да намерят компромисно решение, се казва вспоразумението, пише БТА.
Източник: DarikNews

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.