Онлайн потребители:  91
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Дуата на мюсюлманката

Читатели: 2513
          
            Бедно облечена мюсюлманка с отчаяние, изписано върху лицето й, влезнала в хранителен магазин.Тя се приближила до собственика на магазина по възможно най-смирения начин и попитала дали той би й дал на заем някои хранителни продукти. Тя тихо обяснила, че съпругът й бил много болен и бил неспособен да работи, те имали седем деца и се нуждаели от храна. Продавачът й се присмял и й наредил да напусне магазина му.

     Като си представила нуждите на семейството си, тя продумала: ”Моля ви, господине! Ще ви донеса парите  веднага щом мога.Той й отвърнал, че не би могъл да й даде на вересия, тъй като тя нямала открита сметка в магазина му.

    До щанда стоял купувач, който дочул разговора между двамата. Клиентът се приближил и казал на магазинера, че ще плати за това, от което се нуждае семейството на жената.

    Продавачът попитал с много подигравателен глас: ”Имате ли списък с продуктите?”

    Мюсюлманката отвърнала: ”Да,господине.”

    „Добре.”- казал той -„Сложи списъка си на везните и  колкото тежи листът, толкова продукти ще ти дам.”

    Тя се поколебала за миг с наведена глава, след което пъхнала ръка в джоба си, извадила лист хартия и написала нещо на него. После поставила внимателно парчето хартия на везната с все така наведена глава.

    Очите и на магазинерят, и на купувачът се ококорили, когато везната се наклонила надолу и останала така. Продавачът, вторачвайки се във везните, бавно се обърнал към клиента и казал завистливо: ”Не мога да повярвам.”

    Купувачът се усмихнал и магазинерят започнал да слага продукти от другата страна на везната. Везните не се изравнявали и продавачът продължавал да слага още и още стоки на тях, докато те не могли да поемат повече.

   Магазинерят бил  страшно ядосан. Той сграбчил листчето от везните и загледал смаяно. Това не било списък с продукти; било молитва, която гласяла:

    О,Аллах, ти най-добре знаеш нуждите ми; ето защо аз ги оставям в Твоите ръце!”

   Продавачът й подал продуктите, които бил опаковал, и стоял без да може да продума. Мюсюлманката му благодарила и си тръгнала. Клиентът подал петдесетдоларова банкнота на магазинера и казал: ”Заслужаваше си всеки цент.”

     

   Единствено Аллах (С.Т.) знае колко струва дуата.

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.