Онлайн потребители:  141
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

Байдън призова за премахване на етническото напрежение на Балканите

Читатели: 823
       

           Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви, че премахването на етническото напрежение на Балканите може да се окаже по-трудно от спирането на войните в бивша Югославия.
“Говорим за истинска интеграция, не само за спирането на кланетата и бруталността, и тук нещата стават сложни и ще отнемат време“, каза Байдън в края на посещението си в Босна, Сърбия и Косово. Той предупреди, че това може да се окаже най-трудната част от пътя. “Това е процес, който ще отнеме време“, прецени той пред журналисти. “Нещата са значително по-добри, отколкото когато бях тук последния път“, призна Байдън, който е посещавал региона в началото на десетилетието. През 90-те години той подкрепя въоръжаването на босненските мюсюлмани срещу сърбите и на косовската независимост.
Байдън при пристигането в Сараево
Байдън каза, че си е припомнил за успехите на американското гражданско движение за спиране на дискриминацията срещу афроамериканците, когато е посетил сръбски православен манастир, изолиран сред косовското албанско мнозинство. Заместникът на Барак Обама, който е първият американски президент от афроамерикански произход, сравни встъпването в длъжност на Обама с хаоса и етническото разделение през 1968 г. През тази година Байдън е започнал политическата си кариера и лидерът на движението за граждански права Мартин Лутър Кинг е убит. “Ако това може да се случи при нас, значи и вие можете да го направите на Балканите“, каза Байдън. “Кога този регион ще се умори от този прекален национализъм, водещ до такива кланета?“, попита той, преди да призове към търпение.
 
Източник: Ройтерс

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.