Онлайн потребители:  57
Ако желаете да получавате статиите от нашия сайт, въведете своя и-мейл тук:
Имат ли мюсюлманите в България предразсъдъци и стереотипи към християните?
Въведете тук цифрите от горното поле:
Да, но са с положителен отенък.
Имат, но са отрицателни.
Не мисля, че съществуват каквито и да са предразсъдъци към християните.

 

 :::::: Ислямски сайт организира конкурс за написване на есе :::::: История за двата избора :::::: Ислямска мода в борба срещу ислямофобията :::::: Германците: "Ислямът няма нито една добра страна!" :::::: И когато… :::::: Благодарствено писмо от Мухаммед и неговите родители

По-голямата част от македонските граждани са против аборта, евтаназията и различната сексуална ориентация

Читатели: 995

Около 73 процента от македонските граждани не одобряват правота на избор по отношение на развода, аборта, евтаназията и сексуалната ориентация, предаде македонската агенция МИА. Данните са резултат от социологическо проучване, направено по поръчка на Македонския център за международно сътрудничество сред граждани над 18 години. Анкетата показва, че мненията на мъжете и жените по въпросите за раждането и аборта почти не се различават. По-голямо разногласие има само по въпроса за проституцията. Проучването показва различия в мненията на етническите македонци и етническите албанци, както и между православни и мюсюлмани. Правото на избор е признато от 31 процента от македонците и 16 процента от албанците. Евтаназията е подкрепена от 76 процента от религиозните граждани и 56 процента от нерелигиодзните.

По останалите въпроси и двете групи имат сходни мнениия, например неодобрението на проституцията. Най-голяма подкрепа на правото на избор има сред гражданите на Скопие - 40 процента. В селските райони 77 процента са против правото на избор. Резултатите от проучването показват, че партийната или идеологическата ориентация не оказват особено влияние върху мненията. Проручването включва и въпроси за оправдаване на насилието. Малък брой граждани, около 3 процента, оправдават насилието над жената, а около 6,9 процента над децата. Сравнително висок е броят на етническите албанци, които оправдават боя на деца - 20 процента.
 
Източник: БНР

Коментари

До момента няма публикации.

Брой публикации: 0
Страница:

Тук Вие може да добавите своето мнение или коментар по темата:
Име(*):
И-мейл:(*):
 
Въведете долу цифрите от горното поле:(*):
Коментар/мнение(*):
 
 

Copyright © 2005 DobraDuma.com, Всички права запазени.
Добра Дума не носи отговорност за публикуваните на сайта материали.
Само авторите носят лична отговорност за публикациите си.